Get Adobe Flash player

В София се проведе семинар на тема „Пасивна пожарозащита и нормативни изисквания към материалите и системите”

На 21 април  в Централния дом на архитекта в гр.София се състоя семинар на тема „Пасивна пожарозащита и нормативни изисквания към материалите и системите”. Семинарът включваше два панела.

В първия панел представители на отдел “Център за изследвания и експертизи” („ЦИО“) при Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГД „ПБЗН“), внесоха акцент върху темите за оценяване на строителните продукти за пасивна пожарозащита, включително необходимите документи за тяхното влагане в строежите, както и върху експлоатационни характеристики на материалите и системите, регламентирани в Наредба Iз-1971 за СТПНОБП. Освен теоретичните и нормативни аспекти по визиринате теми, в състоялата се дискусия бяха разгледани и практически примери по актуални въпроси. Представителите на „ЦИО“ при ГД „ПБЗН“ изрично обърнаха внимание на обновената секция  „Регистри, водени в ГДПБЗН“, поддържана в сайта на  http://www.nspbzn.mvr.bg/, която е с важна практическа значимост за експертите, в областта на пожарното обезопасяване на строежите.

Вторият панел бе на тема „Материали и системи за пожарозащита. Подходи при избора на решения“. Представители на фирма Promat (http://www.promat-see.com) – производител на пожарозащитни изделия и изолации, представиха добри практики от вече реализирани обекти. Изрично бе акцентирано, че предлаганите от тяхна страна продукти притежат необходимите документи за влагане в България и фигурират в  регистрите, водени в ГДПБЗН.

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>