Get Adobe Flash player

Закон за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията

В брой 13 на Държавен вестник от 07.02.2017 г. бе публикуван Закон за изменение и допълнение на Закона за устройство на територията.

Обръщаме Ви внимание, че след влизането в сила на визираното изменение, вече главните архитекти ще съгласуват инвестиционните проекти само и единствено за съответствието им с действащия ПУП, устройствените показатели и разполагането на застроявянето в имота. Отпада функцията „Водещ проектант“, като се връща стария режим – съгласуване от страна на проектантие по всички специалности, участници в инвестиционния проект. Предвидено е едно от копията на ивнестиционните проекти да се предава по електронен път.

Измененията съдържат промени, засягащи и други важни моменти в  строително-инвестиционния процес. С пълния текст може да се запознаете на официалната интернет страница на Държавен вестник:

http://dv.parliament.bg/DVWeb/showMaterialDV.jsp?idMat=111586

Вашият коментар

Вашият email адрес няма да бъде публикуван Задължителните полета са отбелязани с *

*

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>